Plângere penală la SRI și Poliție împotriva Cancan Romașcan

cancan romascan La cinci ani de la înființarea paginii de facebook Cancan Romașcan, mai mulți romașcani s-au decis să depună plângeri penale la autoritățile abilitate pentru atacuri nefondate. Este vorba de mai mulți angajați ai Primăriei Roman, a căror imagine a fost afectată, de-a lungul timpului, de lucrurile care au fost scrise fie pe pagina de Facebook, fie pe site-ul deținut de această “entitate”, despre care doar au existat zvonuri cu privire la cel sau cei care scriu informațiile.

Plângere pentru amenințare și șantaj

Anunțul cu privire la plângerea penală împotriva Cancan Romașcan a fost făcut de primarul Laurențiu Leoreanu, el însuși „victimă”, însă edilul spune că nu a semnat, deși deranjat și jignit s-a simțit de fiecare dată când cel sau cei care se ascund în spatele acestei pagini de Facebook au scris lucruri neadevărate despre el sau familia sa. “De dimineață, colegii au făcut demers împotriva unui organ de presă, mai exact o pagină de facebook, unde se fac atacuri nefondate – Cancan Romașcan, această mizerie publică. Plângerea penală s-a făcut pentru că au fost făcute amenințări la angajații din Primăriei și asta înseamnă ultraj. Amenințări făcute de către domnul Bozomală și șantaj. S-a făcut documentație pentru amenințare și șantaj și mă bucur că romașcanii nu au luat în seamă haznaua aceasta, nu o pot numi altfel. Nu poți aduce atacuri unei persoane, să cobori în subsolul decenței, legându-se de familii. Erau doamne în Primărie care plângeau din cauza cuvintelor adresate în plan persoanl, legându-se de aspecte fizice. Bunul simț nu permite acest lucru. Plângerea s-a depus la procuratură, serviciile informații și poliție și sper ca instituțiile să își dea mâna pentru aflarea adevărului”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Justiția să-și spună cuvântul

Primarul a recunoscut că și la adresa sa sau a familiei sale s-au spus lucruri neadevărate. Mai mult, edilul spune că sunt oameni care au depus mărturie cu privire la cine se ascunde în spatele Cancan Roman: „Sunt oameni care au depus mărturie pentru cei care sunt în spatele acestei mizerii. Justiția să-și spună cuvântul! Dacă e adevărat, să plătească, inclusiv eu să plătesc. Dar dacă ce scrie acolo nu este adevărat, atunci să plătească ei. Nu se poate, sub pretextul anonimatului, să jignești în acest fel, să spui vorbe urâte asupra însușirilor fizice, să jignești familia… Trăim într-o lume civilizată. Dacă ai ceva, întreabă și scrie corect. Dar nu e normal să umbli cu presupuneri și să lovești în demnitatea oamenilor. Cancan Romașcan este o mizerie, este un bălegar aruncat pe pământul fertil al orașului, iar bălegarul trebuie să putrezească. Așteptăm organele să-și facă datoria, nu ne facem dreptate singuri. Eu cred că au determinare și cei din aceste instituții, pentru că și ei au fost vizați. Eu tot am spus să spună ce vor, e frecție la picior de lemn”.

Cine e Cancan Romașcan

Legat de cine se ascunde în spatele CanCan Romașcan, primarul Laurențiu Leoreanu spune că nu are informații. Numele Bozomală, citat mai sus în declarația edilului, este numele pe care acesta l-a primit de la colegii din Primărie care au făcut plângerea penală, fără prenume, doar Bozomală.

cancan bozomalaNumele Bozomală a mai fost pomenit, tot pe Facebook, de persoane care spun, fără a aduce bineînțeles dovezi și tot sub protecția anonimatului, că pe Cancan Romașcan apar informații scris de Florin Bozomală, un romașcan ce deține o firmă de taximetrie. La acest moment există pe Facebook mai multe pagini Cancan Romașcan, inclusiv un grup închis, iar pe una dintre pagini este trecută adresa la care locuiește respectivul patron de firmă taxi.

News-Roman sprijină acest demers, cu atât mai mult cu cât multe din informațiile publicate pe site-ul nostru au fost copiate și însușite de cel/cei care scriu pe Cancan Romașcan, fapt nepermis în codul deontologic al jurnaliștilor. Cei adevărați.

Precizăm, totuși, că la această oră, pagina Cancan Romașcan numără 9.244 de „like-uri”, adică 9.244 de persoane s-au abonat voluntar la a citi informațiile publicate aici, în condițiile în care paginile de facebook ale celorlalte instituții media din oraș nu depășesc 7.500 de aprecieri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !