Videoconferință pe tema recensământului de probă

Vineri, 20 mai, prefectul judeţului, Mihai Archip, a participat la videoconferinţa organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, Institutul Naţional de Statistică şi Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cu instituţiile prefectului. Discuțiile s-au concentrat pe concluziile recensământului de probă, desfășurat până pe 16 mai, în mai multe localități din județul Neamț.  

În cadrul întâlnirii a fost analizat recensământul de probă care s-a desfăşurat în perioada 6 – 16 mai 2011. „În videoconferinţă s-a urmărit, în special, modul în care autorităţile administraţiei publice locale au pus în aplicare prevederile legislative privind verificarea şi actualizarea denumirii străzilor şi numerotarea clădirilor care trebuie finalizată până la sfârşitul lunii mai” a spus prefectul Mihai Archip.

De asemenea în cadrul videoconferinţei s-a realizat şi instruirea cu privire la procedurile şi metodele de verificare şi a efectuării corecţiilor necesare, după recensământul de probă. Recensământul de probă a folosit ca instrumente de sectorizare borderoul de persoane provenit de la serviciul de evidenţa populaţiei şi hărţile digitate provenite de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) care cuprind situaţia locuinţelor de la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale. „Pentru pregătirea acestei sectorizări este necesară în primul rând validarea de către primari a  denumirilor stradale şi a numerelor poştale, adică să avizeze hărţile digitale provenite de la OCPI, astfel încât acestea să respecte realitatea din teren. La noi în judeţ nu au fost probleme majore cu privire la aceste hărţi ” a mai precizat prefectul Mihai Archip.

La nivelul judeţului Neamţ în cadrul recensământului de probă au fost stabilite 7 sectoare – 3 în municipiul Piatra Neamţ, 2 în comuna Bodeşti, 1 în comuna Crăcăoani şi 1 la Mânăstirea Bistriţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !