Consiliu Consultativ pe probleme de tineret – primele demersuri

tineri nrConsilierii locali au de decis asupra necesității constituirii Consiliului Consultativ pe probleme de tineret (CCPT) – structură consultativă fără personalitate juridică, care să funcţioneze pe lângă conducerea municipiului Roman. Din cadrul Consiliului Consultativ pe probleme de tineret pot face parte reprezentanţi ai structurilor de tineret cu activitate la nivelul municipiului Roman astfel: preşedinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din unitățile de învățământ romașcane, preşedinţii organizaţiilor neguvernamentale de tineret, preşedintele organizaţiei studenţeşti; câte un reprezentant din partea fiecărui grup informal de tineret recunoscut de Municipiul Roman.

Plenul este format din totalitatea reprezentanţilor structurilor ce intră în componenţa CCPT, după cum urmează: câte un reprezentant din partea tuturor structurilor de tineret la nivel local, cu sau fără personalitate juridică. Membrii reprezentanţi în Plen pot fi doar tineri- cetăţenii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, conform legislaţiei în vigoare.

Plenul se întruneşte trimestrial în ședințe ordinare, sau în sesiune extraordinară ori de câte ori este necesar, convocarea se va face de către președinte prin Secretariatul CCPT sau de cel puţin 1/3 din membrii cu drept de vot.

Reprezentanţii Municipiului Roman sunt participanţi de drept la şedinţele plenului.

Înscrierea în CCPT se va face prin adeziune scrisă depusă la Secretariatul CCPT. Toate acestea vor fi dezbătute în ședința de consiliu local de joi, 26 noiembrie, de la ora 12.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !