Aproape 1.600 de copii cresc în centrele de plasament din Neamț

fantana copilÎn evidențele DGASPC Neamț existau la data de 31 decembrie 2015 – 1.579 de copii care beneficiau de măsuri de protecție. La aceeași dată, mai existau 510 copii care beneficiau de măsura plasamentului familial, din care 407 erau în plasament la rude până la gradul IV şi 103 la alte familii/persoane.

Din cei 1.579 de copii care beneficiau de măsuri de protecție la finele anului, 394 se aflau în plasament în servicii de tip rezidențial astfel:

Complex de Servicii „Ion Creangă” Piatra Neamţ: 105 copii/tineri dintre care 83 rezidenți, 12 studenți și 10 în centrul de primiri urgențe

Complex de Servicii „Elena Doamna” Piatra Neamţ:  116 copii/tineri dintre care 95 rezidenți, 15 studenți și 6 în regim de urgență

Compex de Servicii “Familia Mea“ Roman: 62copii/tineri

Complex de  Servicii “Ozana“ Târgu Neamţ: 18 copii/tineri

Centru de Recuperare și Reabilitare a Copilului cu Handicap Piatra Neamţ: 42 copii rezidenți

Complexul  de Servicii “Romaniţa“ Roman: 50 copii și 1 mamă

În cadrul Complexului de Servicii de Zi Piatra Neamț  beneficiază de  sprijin pentru depășirea situației de criză 24 de copii care nu au măsură de protecție specială, dar aceștia provin din familii aflate în dificultate.

 

Sute de copii în plasament familial și alții la asistenți maternali

 

În evidenţa DGASPC Neamţ, mai erau, la finele anului, înregistrați 510 copii care beneficiau de măsura plasamentului familial, din care 407 erau în plasament la rude până la gradul IV şi 103 la alte familii/persoane. Pe parcursul anului trecut au fost instituite 33 de tutele, ca măsuri de protecţie alternativă pentru copiii ai căror părinţi sunt decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din drepturile părinteşti, declaraţi judecătoreşte morţi sau dispăruţi.

La finele anului 2015 în evidențele DGASPC figurau și 551 de copii aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști și 433 de asistenți maternali profesioniști (AMP). În 2015  au solicitat atestat pentru a deveni AMP 116 familii, 32 obținând rezultat favorabil.

În evidențele DGASPC Neamț se mai află și 91 de copii care erau în plasament la centrele de tip familial ale organismelor private autorizate (fundații, ONG-uri, etc.).

„Unii copii au ajuns să beneficieze de servicii oferite de instituția noastră după ce  adulții i-au agresat ori i-au neglijat. Mulți stau o perioadă mare de timp departe de cei dragi și au și uitat ce înseamnă să ai un cămin, o mamă și un tată cărora să le pese de ei. Pentru alții am reușit reintegrarea în familia naturală sau lărgită însă pentru toți ținem locul părinților și familiei, le oferim toate condițiile și ocrotirea de care au nevoie și ne mândrim cu ei, pentru că avem copii frumoși, deștepți și cu rezultate deosebite“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

 

One thought on “Aproape 1.600 de copii cresc în centrele de plasament din Neamț

 1. Buna ziua, ma numesc Goicea Cezar-Petrica tatal lui Goicea eon Catalin si Goicea Antrei
  din plasamentul Ion Creanga Piatra Neamt,
  va rog tare mult sa luati masuri in legatura cu mama copiilor
  Goicea Vasilica care ai i-a vinerea asa zisa casa dar nu sunt conditi
  veceul e afara chiuveta nu are si traeste cu alt barbat intr-o singura camera
  cu un singur pat iar copii pe jos doarme imaginativa. eu sunt la constanta nu am puteri
  stau la sora mea mai mare si cu conditi slabe. rugamintea mea este sa faceti un control mamei la domiciliu concubinajului sa vedeti cu ochi vostri.
  va rog nui mai lasati acasa. copii vor sa stea la scoala. si de ce nu se sesizeaza ca
  mama lor vine mereu bauta? nu se poate asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !