Doliu în Neamţ: Salvatorul Petrică ne are în grijă din Ceruri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ anunţă, cu regret şi adâncă durere, încetarea din viaţă, în ziua de 25.07.2013 ora 16.12, a plutonierului major Olariu Petru, în urma unei afecţiuni care i-a curmat viitorul de tânăr. In ciuda sprijinului acordat de sute de persoane, pompierul romascan nu a putut supravietui, el fiind bolnav de leucemie, insa suferind si mai multe complicatii pe care i-au slabit organismul, Petrică va fi înmormântat cu onoruri militare duminică, 28 iulie, de la orele 10.30, în cimitirul din Luţca.

Pompier la Spital, apoi la Pompieri – la descacerare

S-a născut în municipiul Roman, la data de 10.10.1976, fiind fiul lui Ştefan şi al Aurorei OLARIU. A urmat şcoala primară, gimnazială şi liceul în oraşul natal. După satisfacerea stagiului militar, a urmat cursurile Şcolii postliceale de economie şi cursuri de specializare în meseria de pompier, angajându-se la Spitalul municipal de urgenţă Roman, ca pompier civil.

Promovând concursul organizat în cadrul primei etape de profesionalizare a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, cu data de 1 septembrie 2006 a fost chemat în activitate cu gradul de plutonier. A fost încadrat pe funcţia de subofiţer operativ principal în cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, pe o autospecială mixtă, astfel participând cu aceasta atât la incendii, cât şi la asistenţa persoanelor şi descarcerare, iar din 2010 a încadrat autospeciala de descarcerare.

Calificativul Foarte Bun

„S-a făcut remarcat prin sârguinţă, dăruire, pricepere şi o dorinţă continuă de a fi cel mai bun. Faţă de camarazi avea o influenţă pozitivă, fiind de multe ori „sufletul” multor acţiuni desfăşurate în subunitate, dând un imbold permanent la muncă şi îndeplinirea atribuţiilor la un nivel cât mai înalt. Pentru colegi era un model de dăruire iar pentru şefi un subordonat model prin corectitudinea şi ţinuta profesională şi morală.

Dând dovadă de consecvenţă în pregătire şi remarcându-se continuu a fost apreciat în toţi anii de activitate cu calificativul Foarte bun, precum şi recompensat în mai multe rânduri.

A participat la numeroase misiuni, remarcându-se la inundaţiile din 2008 şi 2010, salvând prin acţiunea lui directă de la înec mai multe persoane„, se arată în comunicatul semnat de inspectorul şef al ISU Neamţ, colonelul Ioan Niţică. Veşnică aducere aminte din partea personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ.

Corpul neînsufleţit va fi depus în data de 26.07.2013 la capela Cimitirului ortodox Roman iar înhumarea, cu onoruri militare, va avea loc în data de 28.07.2013, începând ora 10.30, în Cimitirul ortodox din localitatea Luţca, comuna Sagna, judeţul Neamţ.

 

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !