Oana Bulai și Timpul

oana bulai comandaÎn weekend, în lipsa unor activități social-atractive, am urmărit marea descoperire a oamenilor ce preferă să vadă ce face celălalt și să se laude cu ale lui (nu neapărat în această ordine) – Faceboook, acolo unde romașcana Oana Bulai scria despre faptul că este nominalizată, la secțiunea Jurnalism, pe site-ul oameniitimpului.ro și că ar trebui cu toții să dăm „un laic”. Inițial am zis pro laic, deși categoria jurnalism mi s-a părut ușor nepotrivită, iar despre oameniitimpului nu mă lămurisem. Dar, ce mă costă un vot pentru Roman, un vot nemisogin măcar?!

Astăzi, mi-am făcut temele mai în amănunt. Chiar dacă nu m-am născut în Roman, cred că promovarea valorilor din orașul meu, ce m-a adoptat cu brațele întredeschise, este un „must do it” al timpului. Oana Bulai are multe calități, nu știu dacă cea de jurnalist o definește, deși a cochetat cu domeniul din multe poziții.

La timpul de astăzi, am aflat că este vorba de un concurs organizat de revista de cultură contemporană Timpul, iar concursul se află la ediția a doua. Intriga a crescut pe măsură ce am urmărit pagina de nominalizați. Nicio glumă, Oana Bulai pe locul al II-lea în clasamentul site-ului cu pricina, la categoria Jurnalism, alături de alți cetățeni, toți de sex masculin, de pe la TVR, profesori la UAIC, nici n-are importanță, fiecare cu defectele și calitățile sale. Prezentarea Oanei Bulai are, însă, pentru mine, ca romașcană, importanță: scriitoare (pentru că a scris o carte), cea care a înființat Revista OK (ce se înscrie în limitele jurnalismului) și “președintă” a clubului Rotary din Roman, care Club, din nou citez,  “încurajează standarde etice înalte în toate vocațiile și ajută la construirea bunăvoinței și a păcii în lume”, mai ceva ca Papa, asta e în afara citatului.

Și te mai pui că din juriu face parte o personalitate a Iașilor care, în 2008, făcea campanie pentru candidatul PSD la alegerile locale pentru Primăria Roman? Nu te pui, că timpul curge la fel pentru toți și voturile se numără, niciodată nu curg.

oana bulai ok timpulNici nu am apucat să mă dumiresc exact cine sunt ceilalți participanți în competiție, că am mai găsit un anunț al Oanei Bulai, care, din păcate, și subliniez din păcate, m-a determinat să dau “nu laic”. Oana Bulai anunța, pe aceeași pagină de Facebook, „în timp ce se simțea OK la Arena Mall Bacău” următoarele: “Buna dimineața si o săptămana minunata dragilor! Nu uitați ca si azi puteți vota pe www.oameniitimpului.ro La secțiunea jurnalism, Suceava e pe primul loc si Neamțul pe al doilea loc…momentan. Mulțumiri si îmbrățișări calde pentru cei care m-au votat si continua sa o facă. Va iubeeeeesc!!!”,  urmat de mulți trandafiri, roșii evident, pentru că așa este emblema partidului și, probabil, obligația ce revine odată cu calitățile social democrate.

Suceava are aeroport, deasupra Romanului doar zboară avioane. Ca timpul, de altfel.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !