Autoritățile se pregătesc de iarna care a venit

deszapezirePrefectul județului a condus, astăzi, 26 noiembrie a.c., reuniunea Colegiului Prefectural. Cu acest prilej s-au trecut în vedere toate informațiile legate de vremea rece care a pus deja stăpânire pe județ.

Reprezentantul Secției Drumuri Naționale a început informarea cu o prezentare  a datelor statistice privind lungimea rețelei de drumuri naționale administrate, respectiv de 406 km, dintre care 390 km sunt în județul Neamț și 16 km sunt în județul Iași. Din lungimea rețelei de drumuri naționale, 321 km sunt în zona de munte și deal iar 85  km sunt în zona de șes.

5 km de drum asfaltat în zona Târgu Neamț

În anul 2013 – 2014 s-au executat 5,00 km de covor asfaltic din orașul Târgu Neamț, strada Mărășești, până la Oglinzi și se impune continuarea covorului asfaltic până la limita cu județul Suceava, sectorul fiind foarte degradat, prezentând toate tipurile de defecțiuni.

Mii de tone de material antiderapant

Cu privire la pregătirea pentru sezonul rece, Secția Drumuri Naționale  dispune de 51  utilaje închiriate și 9 utilaje proprii.

Pentru activitatea de prevenire şi combatere a poleiului şi înzăpezirii, în iarna 2015 – 2016 sunt aprobate 7700 tone nisip, 8100 tone sare, 50 tone clorură de calciu, în funcție de consumuri urmând să se suplimenteze aceste cantități. La aceasta dată, stocul conține 1115 tone de nisip și 2500 tone de sare.

489 de accidente de circulație, 32 de morți

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție a menționat faptul că, în primele 9 luni ale acestui an, în judeţul Neamţ s-au produs  489 accidente de circulaţie cu un plus de 92 față de aceeași perioadă a anului trecut, soldate cu 32 persoane decedate, 197 răniţi grav ( cu 32 mai mulți decât aceeași perioadă a anului precedent ) şi 403 răniţi uşor.

În funcţie de consecinţe, situaţia se prezintă astfel : 201  accidente grave , soldate cu 32  morţi,  197  răniţi grav şi 61 răniţi uşor; 288 accidente uşoare , soldate cu 342 răniţi uşor.

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave sunt:

Din vina pietonilor – 35 de accidente;

Abateri ale bicicliștilor – 33 de accidente ;

Viteză – 31 de accidente.

Pacienții, pe liste speciale

De precizat este că s-au încheiat verificările în bazele de deszăpezire, că lista pacienților care necesită tratamente speciale – dializă, diabet și gravidele la termen în această perioadă a fost actualizată și, de asemenea, a fost centralizată lista spațiilor de cazare temporară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !