CPU poate deveni CPU SMURD

Ca urmare a volumului mare de solicitări de acordare a asistenţei medicale de urgenţă și ca urmare a posibilităţii reale a producerii unor accidente rutiere cu victime multiple în condiţiile în care zona este străbătută de DN 2-E 85, se propune transformarea Centrului de Primiri Urgențe al Spitalului Roman în centru SMURD.

Numai în perioada iulie – septembrie 2015 au fost un număr de 163 solicitări pe acest sistem de urgemță, din care 5 come de gradul I, II, III – 49 accidente rutiere şi căderi de la înălţime – 22 persoane în stop cardio-respirator, trei arsuri grave, și 8 cazuri de infarct miocardic acut . Din solicitările de echipaj SMURD, peste jumătate din persoanele cărora li s-a acordat asistenţă de urgenţă trăiesc pentru că s-a intervenit corect şi în timp util, spun reprezentanții spitalului care consideră că transformarea cpu în cpu smurd este benefică și prin aceea că se va obține o ambulanţă de tip C, singura de acest fel din județ mai fiind la Piatra Neamţ, adică la 49 km distanţă, și care nu poate asigura asistenţa medicală de urgenţă în zona Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !