Se scumpește gunoiul!

gunoiÎncepând cu 1 februarie, romașcanii ar urma să plătească mai mult pentru gunoiul menajer. Societatea de salubritate S.C. ROSSAL S.R.L. Roman propune modiicarea tarifelor astfel:  62,57 lei/mc, la care se adaugă TVA, pentru populația care locuiește în cadrul condominiilor (la bloc) și  65,57 lei/mc, la care se adaugă TVA, pentru agenții economici și populația care locuiește în locuințe individuale. Aceste modificări trebuie aprobate de consilierii locali.

Creșterea este justificată de operatorul de salubritate prin aceea că depozitul județean Girov este în funcțiune, iar în acest moment deşeurile se transportă și se depozitează direct la acest depozit, dar fără sortarea lor, întrucât nu au fost selectați operatorii stațiilor de sortare.

Prin creșterea cheltuielilor legate de transport și a faptului că taxa de depozitare la Girov este cu 57% mai mare decât la depozitul temporar de la Roman, tarifele solicitate de S.C. ROSSAL sunt cu aproximativ 30% mai mari decât cele plătite actualmente pentru ansamblul colectat, transport și depozitat deșeuri menajere.

Consilierii vor dezbate acest proiect în ședința de joi, cu începere de la ora 12.00.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !