sens giratoriu dedeman

Undă verde pentru sensul giratoriu de la Dedeman

sens giratoriu dedemanAutoritățile locale au reluat procedurile pentru demararea proiectului legat de realizarea sensului giratoriu de la Dedeman, o investiție care va reduce numărul de accidente de pe E85 din zonă, dar va fluidiza și traficul greu ce va fi preluat de ocoltoarea ce leagă județul Vaslui de Roman. Finanțarea acestui obiectiv de investiții se face cu fonduri de la bugetul local, dar se dorește atragerea de fonduri și de la bugetul național. În ședința Consiliului Local de joi, 28 ianuarie, se va revota acest proiect deoarece Noul Cod Fiscal 2016 a redus TVA-ul de la 24% la 20% și este necesară actualizarea devizului general al investiției.

Dacă aleșii locali vor fi de acord cu acest proiect, pentru asigurarea investiție va fi nevoie de asigurarea unei finanțări de aproape 400 de mii de euro, aici fiind incluse și terenurile pe care administrația le va cumpăra pentru a realiza lucrarea. Reamintim faptul că acest proiect a fost blocat în 2015 din cauza faptului că administrația din comuna Cordun a refuzat să mai participe la acest proiect prin cedarea unei bucăți de teren, fapt ce a dus la o cheltuială în plus a Primăriei Roman pentru găsirea altei soluții de construire a senaului giratoriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !