Aplicație gratuită pentru situații de urgență

dsuDepartamentul pentru Situații de Urgență a lansat, pentru telefoanele mobile, aplicația DSU, care are rolul de a pregăti populația să facă față situațiilor de urgență prin accesul la informații, alerte și educație.

DSU are patru componente: informare, alertare, raportare și învățare. În secțiunea de informare utilizatorii aplicației vor găsi cele mai noi știri din domeniul situațiilor de urgență, informații generale de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație, Serviciile de Ambulanță, SMURD și Salvamont. Prin secțiunea „alertare” aplicația va grupa într-un singur loc toate informațiile despre situațiile de urgență care apar pe teritoriul României, de la alerte meteo, alerte hidro sau drumuri blocate. Prin secțiunea „raportare”, populația are ocazia să vină în sprijinul personalului din serviciile de urgență prin trimiterea de fotografii sau imagini video de la inundații, alunecări de teren, incendii sau accidente rutiere. În felul acesta, acțiunea serviciilor de urgență poate fi îmbunătățită prin accesul încă din primele clipe la imagini de la fața locului.

Prin secțiunea „învățare” utilizatorii au acces la zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puși în fața unei situații de urgență. Ca noutate, lecțiile vin și cu teste, unde pot fi verificate cunoștințele acumulate prin parcurgerea articolelor.

Aplicația poate fi instalată pe sistemele IOS și Android, urmând, în ceva timp, să fie disponibilă și pe telefoanele ce folosesc Windows.  Aplicația poate fi descărcată, gratuit, din AppStore și Google Play.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !