Senatorul Chelaru, în mina de la Roșia Montană

Senatorul Ioan Chelaru, membru al comisiei pentru proiectul Roșia Montană, a făcut parte din delegația care, miercuri, s-a deplasat în zonă, a vizitat și Galeriile Romane, pentru a discuta atât cu minerii care doresc să vadă acest proiect realizat, cât și cu ONG-urile care se opun exploatării cu cianură a zăcământului de aur. Acesta spune că, din punct său de vedere, vizita a fost una foarte importantă, membrii comisiei având răbdare să stea de vorbă cu toate părțile, astfel încât – la modificarea proiectului de lege – să vină cu argumente cât mai realiste. „Am ascultat toate părerile, și pro și contra. Sper ca toate aceste informații să ne folosească pentru a lua o decizie. Urmează să ne mai întâlnim cu reprezentanți ai instituțiilor statului, iar astăzi (n.r. – joi), de la orele 18.00, cu cei care protestează în Piața Universității. Vom sta de vorbă și cu cei care vor să investească în zonă, iar pe 20 octombrie, comisia va prezenta un raport. Concluzia va fi favorabilă sau nu derulării acestui proiect. Oricum, proiectul de lege primit pentru a fi analizat va fi amendat într-un mod foarte serios, iar discuțiile vor porni încă de săptămâna viitoare”, a declarat senatorul Ioan Chelaru. Parlamentarul spune că imaginile prezentate pe posturile naționale privind revolta unor părți prezente la fața locului sunt exagerate și că în niciun moment nu a existat o stare de nesiguranta asupra membrilor comisiei.

Senatorul Chelaru spune că a intrat și în mină, un moment pe care-l consideră istoric pentru municipiu. „Am fost în interior, am stat acolo aproape două ore. Am vizitat inclusiv Galeriile Romane, care sunt bine conservate. Eu cred că ne-am făcut o părere corectă, membrii comisiei având disponibilitatea să asculte pe toți cei care au avut o părere, indiferent care a fost aceasta”, a mai precizat parlamentarul. Vizavi de lipsa unor colegi din comisie care nu s-au deplasat la Roșia Montană, senatorul spune că unii fuseseră anterior, iar alții au avut o altă agendă, dar deciziile modificării proiectului de lege vor fi luate în comisie și nu individual.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !