Cazurile de cancer, în ușoară scădere

Conform unei statistici a Direcției de Sănătate Publică prezentată de conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman, primele șapte luni ale acestui an comparativ cu aceeași perioadă a lui 2012 arată că în zona Roman numărul îmbolnăvirilor este în ușoară scădere. De altfel, și numărul decese este mult mai mic, în timp ce natalitatea s-a păstrat la același nivel. Totuși, în acest an, numărul de îmbolnăviri cu sifilis și de hepatită a crescut.

Statisticile arată că în primele șapte luni ale acestui an au murit 1.129 de persoane, față de 1205 în aceeași perioadă a anului 2012. În 2013, doar șase copii cu vârsta de până la un an au murit, față de un număr de opt cazuri de deces înregistrate anul trecut. În același timp, față de 2012 s-a născut un copil mai mult, adică în total au fost înregistrați în primele șapte luni 846 de nou născuți.

În schimb, în ceea ce privește bolile grave, situația este diferită. Dacă în 2012 s-au înregistrat doar 17 cazuri de sifilis, în acest an în Roman numărul a crescut la 23. Diferențe mici s-au înregistrat în cazul îmbolnăvirilor cu tuberculoză, adică 86 de cazuri în 2013 față de 85 în 2012. În creștere îngrijorătoare sunt cazurile de hepatită, doar șapte înregistrate anul trecut, în timp ce epidemiile din acest an au condus la nu mai puțin de 116 îmbolnăviri.

O veste mai bună priveșter noile cazuri de cancer. Dacă în primele șapte luni din 2012 s-au înregistrat 297 de cazuri noi, anul acesta numărul este mai mic – 271, chiar dacă, per total, numărul este mai mult decât îngrijorător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !