Țapu la balon. Ai, n-ai mingea tragi la poartă. Preferabil goală

balonAm aflat și eu, destul de târziu – pentru că nu mă (mai) interesează viețile politicienilor, nici ale altora – că în PNL e mare bătălie, adică un mare sictir între primarul Leoreanu, care vrea locul I la Senat, și senatorul Țapu, care vrea tot același loc la Senat. Cei doi ursuleți care nu încap pe același scaun, pentru că seamănă la „gabarit”, doar că unul poartă ochelari de broască, iar celălalt fără rame – ca să nu pară să aibă vreun defect în toată perfecțiunea sa, mormăie înainte de alegerile parlamentare unul la altul.

Se spune că unul a dat partea la București și va fi primul pe lista de la Senat, iar locul doi nu există, cel puțin nu pentru PNL Neamț. Nu știu de unde pleacă tot acest meci, pentru că îmi aduc aminte foarte bine că Leoreanu s-a asigurat că inclusiv firma lui Țapu să aibă contracte frumoase, chiar pe fonduri europene, dar miza acum este poziția de pe listă. Și, ca-n fotbal, numai unul poate câștiga.

Acum câteva zile mi-a picat pe mână o revistă, în care, din ce am citit, recunosc că pe diagonala textului, senatorul Țapu era/părea ridicat în slăvi. Era o revistă din luna iulie, de după alegeri, unde o tânără cu studii în domeniul analizei discursului politicienilor, și când spun studii spun inclusiv că era super aplicată și în practică, un wow al domeniului, părea să-i acorde tot creditul lui Țapu pentru rezultatul bun al PNL în Neamț. Îi era chiar lăudat discursul senatorului, deși eu când l-am ascultat am reținut doar fraze gen: Suntem cei mai buni! La luptă! Învingem!, bla bla bla, adică zero barat, cam ca Antena 3 este aici. Ba Țapu era considerat chiar un Hagi al meciului din alegeri. Pfff.

Nu știu cum se va termina meciul dintre cei doi, dar vorba unui fotbalist, Gabi Stan: „Pase scurte și pe sus, ai n-ai mingea, tragi la poartă”. Țapu la balon, vorbă din marea familie fotbalistă romașcană, dar cine stă în poartă? Că Leoreanu pleacă și cu jumătate din echipă și, mai rău, cu toți spectatorii. În cel mai rău caz, nu pentru noi oamenii de rând – pentru noi e totuna, Leoreanu rămâne să antreneze în continuare la Roman, numai bine pentru ca ceilalți să-și rezolve problemele cu incompatibilitățile, iar PNL rămâne să facă pariuri sportive cu PSD-ul lui Arsene. Cine o fi mai tare în tenis?!

 

 

 

 

One thought on “Țapu la balon. Ai, n-ai mingea tragi la poartă. Preferabil goală

  1. Asa cum deja e cunoscut,pnl trebuie sa faca o alegere simpla.Vrea voturi si posibil si un al doilea loc de senator il aseaza pe Leoreanu pe locul intii la Senat si il plaseaza pe Tapu pe locul doi la cd.La cita contributie are Tapu in legislativ nu conteaza atit de mult.Vrea finantari mai grase pt campanie..il paseaza pe Tapu( chestiune de orgoliu personal) primul la Senat si pe Leoreanu al doilea la Cd.Oricum romascanii trebuie sa fie bucurosi .Vor avea doi liberali in Parlament…..ca despre psd…mai bine vorbim altadata cind ..vom avea ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !