Tichetele sociale se vor da și în 2014

Programul social de acordare a tichetelor sociale pentru pensionarii și persoanele cu handicap cu venituri reduse va continua la Roman și anul viitor, spune conducerea Primăriei Roman. Dar, deși inițial tichetele se ofereau ca sprijin din două în două luni, anul acesta bonuri s-au oferit doar cu ocazia Paștelui și Crăciunului. La fel se va întâmpla și anul viitor. Vom continua proiectul, dar sub aceeași formă, asta deoarece sumele acordate pentru asistența socială sunt foarte mari. Din estimările noastre, numai 100 de miliarde de lei vechi merg lunar pentru cei fără posibilități. Avem cantina, avem azilul, avem și centrul de zi pentru copii, plus celelalte ajutoare pe care le acordăm ocazional. Anul viitor vom prezenta public un raport cu câți bani se consumă pe fiecare activitate socială„, a spus primarul Laurențiu Leoreanu. De acest program, propus acum doi ani de grupul USL din Consiliul Local, beneficiază pensionarii și persoanele cu handicap ale căror venituri nu depășesc 700 de lei pe membru de familie. Pentru fiecare beneficiar, în preajma celor două sărbători importante se acordă tichete în valoare de 70 de lei, ele fiind destinate cumpărării de alimente și medicamente.

Pentru anul viitor, tot la propunerea consilierilor – mai exact a celor de la PSD – se intenționează acordarea de facilități fiscale pentru familiile ale căror copii au rezultate bune la învățătură sau la alte activități socio-educative.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !