Una caldă, alta rece: Motănel liber, polițistul Dinu – după gratii

Sărbătorile au adus o veste bună pentru Alexandru Mihălă, zis Motănel, care a petrecut Crăciunul acasă după ce magistrații Tribunalului Neamț i-au aprobat cererea de cercetare în stare de libertate, deși judecătorii romașcani au considerat că tânărul prezintă un pericol pentru societate. Moș Crăciun nu a venit însă pentru polițistul Dinu Timofte, pentru care instanța de judecată nu a admis cererea de eliberare. Polițistul acuzat de infracțiuni de corupție a pierdut recursul făcut de procurori la Tribunalul Neamț și rămâne după gratii.

Alexandru Mihăilă a cerut judecătorilor romașcani, pe 11 decembrie, să fie eliberat sub control judiciar, ceea ce presupunea ca acesta să poată petrece sărbătorile acasă, cu limitarea unor drepturi, însemnând interzicerea de a lua legătura cu anumite persoane și obligarea sa de a se prezenta în fața organelor legii ori de câte ori stabilea instanța. Totuși, magistrații nu i-au dat dreptate. Însă, în același timp, la prelungirea mandatului de arestare preventivă, acesta a obținut câștig din partea magistraților de la Tribunalul Neamț, după ce judecătorii de la Roman l-au vrut în continuare după gratii. Astfel, Motănel este cercetat în stare de libertate de pe 24 decembrie. El se află în curs de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept a unor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire. La proces, Motănel a fost apărat de un avocat romașcan și a făcut recurs. Reamintim faptul că Alexandru a accidentat mortal, în luna noiembrie, o tânără din Roman, după care, la doar câteva zile, a provocat un scandal la un bar din comuna Trifești.

În cazul polițistulu Timofte s-a întâmplat pe dos. Tribunalul Neamț l-a vrut în libertate de sărbători, în timp ce la Curtea de Apel Bacău, pe 20 decembrie, a pierdut procesul, iar procurorii au câștigat timp suplimentar să-l cerceteze în stare de arest. În procesul lui Dinu Timofte, mai sunt cercetați Petre Hărtănescu, zis Jamen, Sorin Daraban, Vasile Muzicantu – zis Adrian și Robert Mihalache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !