Dezbatere pe tema supraimpozitării clădirilor în paragină

doljesti casa 2008Până pe 10 decembrie, romașcanii sunt așteptați să vină cu propuneri La proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI privind stabilirea condiţiilor de impunere a supraimpozitării pentru imobilele neîntreţinute situate în intravilanul municipiului Roman

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, consiliile locale au posibilitatea de a stabili cote adiţionale la impozitele şi taxele locale prevăzute la Titlul IX din Codul fiscal, dar şi de a majora cu până la 500% impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite situate în intravilan, respectiv pentru terenul agricol nelucrat de 2 ani consecutivi. Pentru a pune în aplicare această normă, Consiliul local stabileşte criteriile de încadrare în categoria clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilan. Se vor identifica imobilele care se încadrează în aceste criterii de către persoanele responsabile, iar prin hotărâri individuale se vor majora impozitele pentru acestea. Autoritățile consideră necesară şi oportună această majorare a impozitelor pentru imobilele neîngrijite, pentru a ridica gradul de conştiinţă civică a cetăţenilor astfel încât să fie încurajată păstrarea calităţii arhitectural-ambientale a cadrului urban.

Propunerile, sugestiile și opiniile romașcanilor cu privire la acest proiect pot fi transmise la adresa de e-mail admpublica@primariaroman.ro sau depuse la Biroul Unic din Primăria Roman până la data de 10.12.2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !