Pregătiri pentru reabilitarea a 15 blocuri

reabilitareSăptămâna trecută, conducerea Primăriei Roman a organizat o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari ce au blocuri incluse în programul multianual de accesare de fonduri în vederea reabilitării termice. Cei prezenți la întâlnire cu primit informații suplimentare referitoare la accesarea fondurilor prin Programul Operațional Regional 2014-2020 destinat clădirilor rezidențiale. Pentru 15 blocuri, documentațiile sunt în fază avansată de finalizare și depunere.

Pe lista blocurilor incluse în programul de anvelopare termică se numără peste 80 de blocuri, dar nu pentru toate dintre acestea sunt și gata documentațiile tehnice necesare în vederea accesării fondurilor.

Primarul Laurențiu Leoreanu a precizat faptul că fiecare asociație trebuie să semneze un contract de delegare, Primăria fiind cea care va depune documentațiile în vederea atragerii de fonduri europene.

Pe principiul primul venit, primul servit, în aceste zile asociațiile trebuie să dea zor și să-și pună la punct documentațiile pentru a fi gata la timp când se va deschide linia de finanțare. Totuși, un aspect important al problemei îl reprezintă partea de cofinanțare, asociațiile fiind obligate ca să strângă banii de la locatari până în momentul în care li se aprobă finanțarea de la Uniunea Europeană.

O veste bună pentru proprietari este că partea de cofinanțare se va pune în funcție de veniturile familiei, dar ea nu va fi mai mică de 5% din costuri.  Asociațiile trebuie să ofere informații despre fiecare apartament în parte. Din păcate, cei care și-au reabilitat apartamentele, dar nu au autorizație de construcție și contract cu firma care a executat lucrările nu vor beneficia de o diminuare a sumelor ce trebuie plătite. O hotărâre de Consiliu Local ce se va lansa în dezbatere în următoarea perioadă va stabili exact care este pragul minim de cotizație pentru familiile cu venituri reduse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !