Sute de șoferi prinși fără centură

Timp de două zile, polițiștii i-au verificat pe conducătorii auto și pasageri dacă poartă sau nu centură. În cadrul acțiunii, 259 de amenzi s-au dat pentru nefolosirea centurii de siguranță. Pentru alte abateri, 12 șoferi au rămas fără permis.

Lucrătorii Serviciului Rutier Neamţ au acționat pe 10 și 11 martie, în cadrul campaniei preventive „SEATBELT”. Polițiștii rutieri au efectuat controale, urmărind gradul de folosire a centurii de siguranţă, atât de către conducătorii auto, cât şi de către pasagerii din autovehicule.

În primele două zile ale acțiunii, au fost aplicate 504 sancțiuni contravenționale, în valoare de 91.618 lei, dintre care 259 pentru nefolosirea centurii de siguranță. Totodată, în cadrul acestei acțiuni au fost constatate și alte abateri pentru care au fost reținute 12 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

 

Nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii auto se sancţionează cu 2-3 puncte amendă (170–255 lei) și două puncte penalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !