Liberalii au decis schimbarea viceprimarului Ghica

Liberalii romascani au decis, luni seara, in biroul politic, sa-l inlocuiasca pe viceprimarul municipiului Constantin Ghica. Decizia a fost luata in lipsa acestuia, viceprimarul aflandu-se in concediu de odihna in strainatate. Liberalii romascani nu au explicat clar ce i se imputa actualului viceprimar, insa au precizat ca prezenta acestuia in functie nu mai serveste intereselor de partid. 

„Prezența lui în CL nu mai face niciun serviciu PNL” 

„Noi am luat o decizie și aceasta înseamnă retragerea lui Constantin Ghica din Consiliul Local. Pe ce motive? La acest moment, prezența lui acolo nu mai face niciun serviciu PNL-ului. Avem argumente, dar acestea vrem să le discutăm mai întâi cu dumnealui. Decizia a fost luată în ședința de luni, la Roman”, a declarat Neculai Stan, președintele PNL Roman.

Liberalii au declarat ca se asteapta ca viceprimarul Constantin Ghica sa-si dea demisia, astfel incat sa nu fie nevoie de excluderea acestuia din partid.

„Noi am hotărât să se retragă din Consiliul Local prin demisie. Aceasta este o funcție pe care a primit-o tot cu sprijinul PNL și, repet, în acest moment, prezența lui acolo nu mai servește PNL-ului.  Nu putea ajunge acolo decât prin politică. Decizia este luată în Biroul politic de la Organizația Roman, analizând anumite aspecte legate de activitatea dumnealui din Consiliul Local Roman”, a mai spus Neculai Stan

Zvonurile din Roman vorbesc despre inlocuirea viceprimarului actual cu avocatul George Lazar, insa liberalii au infirmat aceasta posibilitate, si au declarat ca intai vor sa discute cu Ghica despre schimbare, chiar daca decizia s-a luat in lipsa lui. „Nu vă pot spune niciun nume deocamdată, pentru că nu am luat nicio decizie. Primul lucru este să luăm deciziile în mod cronologic. Așteptăm să se întoarcă dumnealui din concediu și vom lua apoi o hotărâre. Dacă nu vrea să-și dea demis, vom decide împreună ce este de făcut”, a precizat Neculai Stan.

Constantin Ghica este „eliberat din funcție” în concediu 

Intrebat despre aceste schimbari din PNL, viceprimarul Constantin Ghica a refuzat sa faca vreun comentariu, sustinand ca va discuta despre acest subiect la intoarcerea din concediu: „Acum mă aflu în concediu. Când mă întorc, voi vedea despre ce este vorba”. 

„Este un om foarte serios, care își vede de treabă” 

Primarul Romanului s-a aratat surprins de decizia liberalilor si a declarat ca, personal, nu are ce sa-i reproseze lui Constantin Ghica, ba, din contra,  considera ca a avut un mare aport in multe din activitatile desfasurate in oras. „Din punctul meu de vedere, domnul viceprimar Ghica este un camarad, un coleg de serviciu, cu care relaționez foarte bine. Poate acest lucru deranjează! Este un om foarte serios, care își vede de treabă. Este un om care atunci când a putut a intervenit pentru binele municipiului, iar aici mă refer la relația foarte bună cu Arcelor Mittal Steel, unde a lucrat foarte mulți ani și unde se bucură de respect din partea angajaților, din partea conducerii. A fost un pion important în această relație cu societatea”, a spus edilul.

Primarul Leoreanu a declarat ca Ghica a sprijinit activitatea echipei din Primarie si a pus umarul la greu, fapt care, in politica zilelelor de astazi, este posibil sa deranjeze in loc sa aduca laude. „Ori de câte ori a fost nevoie, în situații grele, ne-am suplinit de fiecare dată, ne-am sprijinit. Mereu am avut în dânsul un partener la conducerea Primăriei, dar și în luarea unor decizii. M-am bazat pe experiența sa și nu mi-a lăsat niciun dubiu asupra calității sale de om, vreun semn de întrebare asupra caracterului. Este un om bine structurat profesional, social și familial, iar acest lucru probabil deranjează. Trăim într-o lume în care, în general, sunt promovate nonvalorile, într-o lume în care ierarhiile sunt răsturnate. Iar când în Roman sunt clădite pe baza unei competențe,  probabil acest lucru deranjează” 

„Trebuie să ținem cont de echilibrul din CL Roman” 

Colegii de alianta ai PNL, social democratii spun, la randul lor, ca nu cunosc intentiile liberalilor de a schimba viceprimarul. Totusi, daca este asa, in alianta se va tine cont si de numarul de consilieri.

„Nu cred că este o problemă actuală. Dacă va deveni atcuală, trebuie să ținem cont de echilibrul din Consiliul Local. Din ce știu eu, în CL Roman sunt opt consilieri PDL, șapte PSD și cinci PNL. Este o discuție prematură acum”, a declarat Ioan Chelaru, presedinte PSD Roman

Senatorul Ioan Chelaru nu neaga ca au existat discutii ca viceprimarul sa fie al PSD, insa acestea s-au purtat in urma cu doi ani si nu s-au mai reluat de atunci. „În urmă cu doi ani, la vremea în care eram împreună cu PDL-ul – ei la putere, noi la guvernare – a existat o discuție de principiu, la nivelul coaliției, conform căreia PSD-ul să analizeze, împreună cu primarul de la Roman, schimbarea din funcție a viceprimarului PNL și numirea unui primar de la PSD. Dar, de atunci și până acum nu am auzit niciodată să se pună problema schimbării viceprimarului”, a mai adăugat Ioan Chelaru.

Pana una alta, liberalii asteapta ca viceprimarul ghica sa-si prezinte demisia din Consiliul Local si astfel, din functia de secund al Primariei Roman. In sens contrar, acestia au declarat ca vor analiza si alte posibilitati, cea mai usoara fiind excluderea lui constantin ghica din pnl. Pe de alta parte, zarurile sunt aruncate, insa nu toti liberalii sprijina politica actuala din formatiune, mai ales ca, acum cateva luni, din PNL au fost exclusi sau demisi si alti membri, lucru care nu a fost pe placul tuturor.  Ramane de vazut pe cine vor propune liberalii sa preia locul lui Ghica in Consiliul Local si daca PSD va vota un viceprimar liberal sau va dori sa iasa la inaintare cu proprii lor membri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !