Fondurile UE pentru modernizarea serviciilor sociale s-au epuizat

Începând cu data de 12 septembrie, ora 12.00, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a decis suspendarea procesului de depunere a cererilor de finanţare în cadrul Domeniului Major de Intervenţie  3.2 ”Reabilitarea/ modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale” în Regiunea Nord –Est.  

Scest domeniu de intervenţie – prin care se finanţează investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii sociale – a fost lansat în data de 28 ianuarie 2008, alocarea financiară disponibilă la nivelul Regiunii Nord-Est pentru acest domeniu fiind de 15,92 milioane Euro.

„De la data lansării până în prezent, în Regiunea Nord-Est au fost depuse 76 cereri de finanțare, care solicită asistenţă nerambursabilă în valoare de  38,68 milioane Euro. Autoritatea de Management a luat această decizie întrucât valoarea solicitată prin cele 30 de proiecte aflate deja în implementare dar şi cele aflate în proces de evaluare, selecție si contractare depășește cu peste 41 % alocarea regiunii” a declarat Dl. Constantin Apostol – Director General ADR Nord-Est.

4 proiecte de infrastructura sociala

Prin REGIO au fost finalizate până în prezent 4 proiecte de infrastructură socială: Centrul social educativ pentru persoane cu dizabilitati din Iaşi, Centrul rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale „Geana” din Suceava, Căminul rezidenţial pentru persoane varstince si vulnerabile din  Todireşti- Vaslui, Centrul de asistenţă medico-socială din  Băceşti -Vaslui. Alte 24 de centre sociale supuse reabilitării, modernizării sau extinderii şi  2 unităţi medico-sociale îşi vor aştepta în curând beneficiarii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !