Cum și când primarul Leoreanu se inspiră din proiectele altora

leoreanu problemaO nouă debatere publică naște patimi, după ce primarul Laurențiu Leoreanu este “acuzat”, ce este drept “mai mult pe la colțuri” că promovează proiecte propuse anterior de alții. O primă “coincidență” este proiectul aflat acum în derulare privind acordarea de tichete sociale persoanelor defavorizate, menționat întâi de consilierii USL, modificat pe ici pe colo și însușit anual acum de actualul primar, ca inițiator. A doua temă privește noul program lansat săptămâna aceasta, de subvenționare a consumului de apă, un proiect propus de mai mulți oameni politici ai marii familii romașcane.

Ce propune primarul în 2015

Pe principiul solidarității, primarul Laurențiu Leoreanu propune subvenționarea câtorva metri cubi de apă: “Sunt oameni care, din neglijenţă, din rea-credinţă, nu plătesc, dar sunt oameni care se află în imposibilitatea de a plăti. Atunci va trebui identificat un aspect, iar eu mă gândesc, pentru anul viitor, la un proiect. Un metru – doi – 2,5 metri cubi de apă consumaţi lunar ar putea să fie suportaţi de administraţia publică. Va fi un sprijin către cei cu probleme, care nu pot să facă faţă cheltuielilor. Nu putem să-i aruncăm din oraş, sunt oameni. Ei nu şi-au dorit să ajungă în situaţia asta. Trebuie să vedem ce înseamnă ca efort bugetar şi cum se poate încadra pe o legislaţie, astfel încât să fie eligibil şi să vedem de când ar putea fi aplicat un astfel de proiect”, a spus, în conferința de presă de luni, Laurenţiu Leoreanu.

În 2013, Romanul nu era Boston

În urmă cu doi ani, mai exact în august 2013, consilierii locali PSD propuneau  ca din bugetul local și bugetul companiei ApaServ să se subvenționeze trei metri cubi de apă lunar pentru familiile care au venituri pe membru de familie de sub 350 de lei. Mai multe amănunte despre proiectul social democraților găsiți aici, unde aceștia propuneau și facturarea individuală, un alt proiect implementat ulterior, dar care a rămas “în coadă de pește”.

La acea vreme, edilul Romanului spunea că o bună parte a bugetului local este deja îndreptată către acțiuni sociale, iar „ce e prea mult strică”. „Atunci vom subvenționa și carnea, apoi vinul… Noi, prin ajutoarele de urgență acordate și centrele sociale pe care le-am înființat, cheltuim deja din bugetul local două milioane de euro. Romanul nu este Boston”, spunea, în 2013, primarul Leoreanu.

Și în 2006 se cerea subvenționarea apei

 

Și, în urmă cu nouă ani, un alt consilier – pe vremea aceea independent, acum în PSD – Mihail Florea propunea tot subvenționarea apei, proiect respins la acea vreme de colegii din  Consiliului Local și de fostul primar. Amănune puteți găsi aici.

Tichete sociale, în două variante

În 2012, pentru prima dată în istoria Consiliului Local, un proiect de hotărâre avea două expuneri de motive: una a primarului Laurențiu Leoreanu, iar alta a consilierilor locali USL (PNL și PSD). Toate privesc același proiect: acordarea de tichete sociale pentru pensionarii și persoanele cu handical grav, accentuat sau mediu din Roman, pentru achiziția de alimente și medicamente. Amănunte găsiți aici. Varianta aprobată și de care se bucură acum romașcanii aparține edilului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook
error: CONŢINUT PROTEJAT! @ News-Roman.ro . Dacă doriţi un anumit subiect sau poză vă rugăm să luaţi contact cu administratorul site-ului la adresa de email: claudia_matei@yahoo.com . Mulţumim !